Henkinen valmennus

Henkinen valmennus eli mentaalivalmennus on valmennusta, joka keskittyy siihen miten mielemme toimii ja miten sen saisi toimimaan elämäämme edesauttavalla tavalla. Lisäksi, koska koen, että ihminen on kokonaisuus, oman valmennukseni piiriin kuuluvat myös tunneasiat eli sydämen, kehon ja mielen yhteistyö.

Joskus valmennus käsittelee hyvinkin konkreettisia asioita, kuten ajankäytön hallintaa tai uravalintaa, ja joskus tutkimme syvällisiä tunne-elämän lukkoja. Ratsastuspelko, kilpailu- tai suoritusjännitys, raskas talli-ilmapiiri ja sen kanssa suoriutuminen, henkisen yhteyden löytäminen eläimen kanssa, itseluottamus ja luottamus hevoseen, työnohjaus ja mentorointi, omien rajojen löytäminen ja niiden toteuttaminen sekä eläinten että ihmisten kanssa – tässä vain muutamia aiheita, joita olen käsitellyt asiakkaideni kanssa.

Valmentajanasi autan sinua löytämään ratkaisuja ongelmatilanteissa ja selkeyttä sekavassa elämäntilanteessa. Autan myös vanhojen tunnelukkojen avaamisessa taikka uusien oivallusten löytämisessä. Valmentajana ohjaan sinua laajentamaan kapasiteettiasi oppia omista kokemuksistasi, ratkoa ongelmatilanteita luovasti ja toteuttaa itseäsi. Voit löytää tasapainon ja mielen rauhan sekä ymmärtää oman potentiaalisi paremmin.

Valmennuksessa sinulla on mahdollisuus purkaa elämääsi liittyviä asioita neutraalissa ilmapiirissä. Joskus olemme itse liian lähellä ongelmaamme, emmekä enää siksi kykene näkemään ratkaisua. Oikean ratkaisun löytäminen on etenkin vaikeaa silloin, kun muut yrittävät auttaa neuvomalla. Neuvojat tarkoittavat kyllä hyvää, mutta vain sinä voit tietää itsellesi sopivat ratkaisut. Siksi valmentajana en anna neuvoja, sillä tiedän, että avaimet oman elämäsi lukkoihin ovat vain sinulla. Autan sinua löytämään nämä avaimet aktiivisen kuuntelemisen, kyselemisen ja joskus myös konkreettisten ratkaisukeskeisten harjoitusten kautta.

Valmennus kestää yleensä noin 60 minuuttia ja tapahtuu netissä Skype, WhatsApp tai Facebook Messengerin avulla. Ne saa helposti ladattua tietokoneelle tai älypuhelimeen. Jokainen asiakas päättää itse, mikä tarve heillä on valmennukselle eli kuinka usein valmennus tapahtuu. Suosituin valmennuspakettini on kolmen kerran sarja, jonka voi käyttää kuinka nopeasti tai hitaasti tahansa. Joillekin kolme kertaa riittää selvittämään akuutimmat asiat, mutta monet palaavat valmennukseeni yhä uudelleen. Jokainen on tässäkin suhteessa yksilö.

Tulitpa valmennukseen mistä syystä tahansa, valmennus on avain kokonaisvaltaisesti parempaan elämään.