VideoValmennus

 • Kuva: Nina Dahlblom

  Ratsastatko paljon yksin, vailla opettajaa?

 • Onko istunnan merkitys sinulle tärkeä, mutta tarvitset siihen lisää työkaluja?
 • Tuntuuko sinusta, että et saa tarpeeksi irti ratsastustunneista?
 • Kävitkö kurssillani ja olet kertauksen tarpeessa?

Jos vastasi yhteenkin kysymykseen kyllä, video- tai etävalmennus saattaa olla sinua varten.

Miten videovalmennus toimii?

Videovalmennus seuraa alla olevaa kaavaa:

 1. Lataat videon nettiin (esim. YouTube, Vimeo tai Dropbox), sen voi luokitella privaatiksi, jotta se näkyy vain niille, joille haluat sen näkyvän. Jos tiedosto ei ole kovin iso, voit laittaa sen myös minulle suoraan joko Facebookissa tai s-postitse. Videon pituus voi olla 1-15 minuuttia ja voit ratsastaa videolla mitä askellajeja tai millä varusteilla haluat.
 2. Katson videosi.
 3. Sovimme Skype, FaceTime (jos sinulla on iPhone) tai WhatsApp tapaamisajankohdan. Skype, FaceTime ja WhatsApp puhelut ovat ilmaisia. Voin myös laittaa palautteen pelkästään kirjallisena, jos se sopii sinulle paremmin.
 4. Sovittuna ajankohtana keskustelemme sinun ratsastuksestasi Skypen välityksellä 30-45 min. Annan sinulle konkreettisia ohjeita istuntasi suhteen, harjoitusehdotuksia ja vastaan kysymyksiisi. Jos kommunikoimme kirjallisesti, voit laittaa minulle lisäkysymyksiä tai kommentteja, saatuasi palautteeni.
 5. Jos sinulla on kiinnostusta pidempiaikaiseen videovalmennukseen, etkä ole käynyt kursseillani, suosittelen nettiluentoni kuuntelemista/katsomista. Se avaa tiettyjä käsitteitä, sillä kun puhumme “samaa kieltä”, valmennus on tehdokkaampaa. Videovalmennusta voi tilata yksittäisiä valmennuksia tai pakettina, jolloin se räätälöidään täysin omien toiveittesi mukaiseksi. Tällöin valmennus voi tapahtua vaikka kerran viikossa taikka vain kerran kuussa; sinä päätät.

Miten etävalmennus toimii?

Jos sinulla on mahdollisuus ratsastaa tallilla, jossa on FilmMe toiminta, voimme pitää etätunnin videon ja nettipuhelun avulla. Silloin näen ratsastuksesi tietokoneeltani ja voin valmentaa sinua samanaikaisesti puhelimitse. Kysy lähitalliltasi onko heillä FilmMe toimintoa!

Kuva: Nina Dahlblom

Voiko videolta oikeasti valmentaa ketään tehokkaasti?

Eihän se sama ole kuin livenä valmennus, se on selvä. Olen kuitenkin tehnyt paljon ratsastajan istunnan videoanalyysiä. Käytän sitä aina kursseillanikin, sillä koen, että videon avulla oppilas voi löytää aivan uudenlaisen näkökulman omaan ratsastukseen, etenkin jos videota katsotaan yhdessä asiantuntijan kanssa. Lisäksi oma tietotaitoni keskittyy vahvasti yksityiskohtaiseen biomekaniikkaan, josssa taidot puretaan ymmärrettäviin osiin. Saat myös esittää rajattomasti kysymyksiä ja todella päästä asian ytimeen omassa ratsastuksessasi. Ilmapiiri on avoin ja kannustava. Video- tai etävalmennus on etenkin hyvä ratkaisu silloin kun lähelläsi ei ole sopivaa valmentajaa tai tarvitse ratsastustuntien lisäksi syventävää tietoa. Ja jos olet jo ratsastanut kanssani livenä esim. kurssilla, siitä saa vielä enemmän irti! Käytin sitä itsekin asuessani Sveitsissä ja valmentajani ollessa Englannissa.

Kokeile rohkeasti, niin tiedät onko video- tai etävalmennus sinua varten. Saatat yllättyä!

Yhteydenotot ja lisäkysymykset meilitse coachingwithconnection@gmail.com