top of page

Keski-Suomi

Elina Hokkanen (2022)   Konnevesi
•    Instagram: @liinauss  -   elinahokkanenn@gmail.com  -   puh. 045 891 4556
•    Ihmis- ja hevoslähtöistä ratsastuksen sekä muiden hevostaitojen opetusta. Keskityn tunneillani erityisesti ratsastajan biomekaanisesti oikeaoppiseen istuntaan ja sitä kautta hevosen kanssa lempeään kommunikointiin. Mielen asiat ovat lähellä sydäntäni ja toivon, että voin auttaa ihmisiä syventämään yhteyttä hevoseensa ja itseensä antamalla työkaluja myös tunnetyöskentelyyn. Tavoitteena kokonaisvaltaisesti hyvinvoiva ratsukko.
•    CwC-oppien lisäksi minulla on taustaa mm. klassisen ratsastuksen puolelta ja kokemusta erilaisten hevosten kouluttamisesta niin maasta kuin ratsain. 
•    Mahdollisuus tunteihin Konneveden Tapiolassa tai omalla tallilla erityisesti Keski-Suomen alueella, säännöllisesti myös Kangasniemellä.

 

Annika Hytönen (2017)  Jyväskylä + lähikunnat

 • Balance & Flow
  www.annikahytonen.com ja  https://www.facebook.com/balance8flow/
  Pidän istuntatunteja ja opetan ratsastusta istuntalähtöisesti, klassiseen ratsastukseen pohjautuen. Opetan myös pilatesta ja joogaa, sekä pidän ratsastajille suunnattuja kehonhallinnan kursseja. Kehonhallinnan ammattilaisena autan ratsastajia parantamaan kehonhallintaansa ja tunnistamaan kehossaan asioita, jotka auttavat tasapainoisen ja vakaan istunnan saavuttamisessa.
  Koulutus: Liikuntatieteiden maisteri, joogaopettaja (RYT 200), pilatesohjaaja, Coaching with connection -istuntaopettaja.

Kristiina Joensuu (2017) Muurame

 • www.kjequinebalance.fi/ratsastus-ja-hevostoiminta

 • Istuntatunteja, klassista ratsastusta, klassisen ratsastuksen maastakäsintyöskentelyä vuorovaikutteisella otteella keskittyen sekä hevosen että ratsastajan biomekaniikkaan ja pehmeään ja ystävälliseen vuoropuheluun. Myös kurssit joko omalla tallillani Muuramessa sekä muualla, pääosin Keski-Suomen alueella.

Karoliina Malkamäki (2017) Äänekoski

 • www.cwckaroliina.fi   FB & IG  @cwckaroliina
  Istuntatunteja ja/tai maastakäsin työskentelyä kotona omilla hevosillani. Matkustan myös oppilaan omalle tallille. Tunneilla keskitytään ratsukon molemminpuoliseen kommunikointiin, ratsastajan istunnan biomekaniikkaan ja hevosen kehonkielen tulkitsemiseen, unohtamatta eläimen henkistä hyvinvointia. Hevospuolella suurimmat vaikutteeni olen saanut Katariina Alongilta vuodesta 2012 sekä Noora Ehnqvistin useilta Zensitive-kursseilta. Olen myös Rakkaiden Haukkujen koiralähtöinen koirien käytösneuvoja ja ongelmakoirakouluttaja, kymmenen vuoden kokemuksella.

Eva Nurminen (2020)  Jämsä   

 • Koti-ja eläinpalvelu Nurmolandia   www.nurmolandia.fi

 • Nurmolandia toimii kotieläinpihana ja pienenä ratsastuskouluna. Ratsastustoiminnassa keskeisinä periaatteina istunta ja biomekaniikka, eläinavusteinen valmennus, tunteet - niiden tunnistaminen ja sanoittaminen sekä kokemuksellisuus. Nurmolandiassa pääset  myös harrastamaan ratsastusjousiammuntaa.

Tuuli Paananen (2020) Saarijärvi

 • www.tuulipaananen.com   paanatuuli@gmail.com     puh. 044 508 5988

 • Erityisesti islanninhevosiin suuntautunut ratsastuksenohjaaja (FEIF 1), hevosharrasteohjaaja sekä Tölt in Harmony-ohjaaja.

 • Olen suorittanut hevosten kouluttamisen ammattitutkinnon osan ja opiskelen parhaillaan eläintenkouluttajan ammattitutkintoa. Kotitilallani on ollut hevosia, joten nämä upeat eläimet ovat olleet minulle harrastus ja työ jo aivan nuoruudesta saakka. Vuosien saatossa kokemusta on kertynyt myös hevosten koulutustyöstä ihan alkuopetuksesta alkaen.

 • Opetustyössä minulle tärkeää on läsnäolo, rentous ja luottamus. Pyrin opettamaan istuntalähtöistä ja pehmeää ratsastustapaa, tavoitteena eleetön mutta tehokas istunta, ratsukon hyvä yhteistyö ja laadukas terveellinen liike. Tunneillani tehdään usein myös maasta käsin tehtäviä harjoituksia. Tunneilleni ovat tervetulleita kaiken tasoiset ratsukot ikään ja rotuun katsomatta.

Sari Rikman (2017)  Jyväskylä ja lähialueet

bottom of page