top of page

CwC-istuntaopetus

Coaching with Connection istuntaopetuksen tavoitteena on auttaa ratsastajaa ja hevosta löytämään syvempi yhteys kehon, mielen ja tunteiden avulla.

CwC-istuntaopetuksessa lähdetään usein liikkeelle tekniikasta, koska sen lainalaisuudet ovat kaikille samat, huolimatta siitä, että sekä omat että hevosten kehot ovat jokainen erilaisia. Lisäämällä kehotietoisuuttasi saavutat tasapainoisemman ratsastusasennon, joka heijastuu välittömästi hevoseesi. Biomekaniikkatiedon lisäksi mielikuva-, hengitys ja kehotietoisuusharjoitukset ovat tärkeitä työkaluja Coaching with Connection - istuntaopetuksessa.

keskivartalon voima
lantio kaviohovi_edited.jpg

Joskus ratsastuksen yhteydessä saattaa nousta pintaan myös erilaisia tunteita esimerkiksi turhautumista, jännitystä tai pelkoa. Sekin on sallittua Coaching with Connection – istuntatunneilla, sillä tunteet ovat luonnollinen osa elämäämme. CwC-opettajalta saat halutessasi tukea ja ymmärrystä erilaisiin tunnetiloihin ja niiden säätelyyn.  

Osallistuaksesi Coaching with Connection - opetukseen sinun ei tarvitse olla huippulahjakas tai edes kokenut ratsastaja, ja vaikka biomekaniikan pohja onkin kouluratsastuksessa, lajitaustallasikaan ei ole mitään väliä. Voit siis olla puskaratsastaja, kilpaileva ratsastaja tai kaikkea siltä väliltä. Varusteillasikaan ei ole väliä, vaikkakin oikean ratsastusasennon löytäminen on helpompaa satulassa  kuin ilman. Jos sinulla on, syystä tai toisesta, tällä hetkellä käytössä apuohjia tai kovempia kuolaimia, tavoitteeni on antaa sinulle työkaluja, joiden avulla näistä välineistä voidaan luopua.

Olipa lähtökohta mikä tahansa, se on aina juuri sitä: lähtökohta. Jokainen oppilas ja hevonen on yksilö, jolla on yksilön tarpeet. CwC-opettaja pyrkii tukemaan oppilasta hänen omalla matkallaan ratsastuksen maailmaan.

 

CwC-opetus tapahtuu aina rauhallisessa, kannustavassa, mutta sopivasti haasteellisessa ilmapiirissä, jossa sinua ei koskaan pyydetä tekemään asioita joihin et ole valmis. Dialoginen keskusteluyhteys opettajan ja oppilaan välillä, hevosen ja oman kehon kuunteleminen sekä onnistumisen kokemukset ovat tämän valmennusjärjestelmän keskiössä.

bottom of page